Alergija – tai sustiprėjęs imuninės sistemos atsakas į išorines alergines medžiagas. Alergines reakcijas gali sukelti ne tik pats maisto produktas, bet ir į jį įdėti maistiniai dažai, konservantai, tirštikliai ar pagardai.
Alergenai – tai medžiagos, sukeliančios žmogaus organizmo alergines reakcijas.
Kiek iš tikrųjų žmonių yra alergiški maistui ir kiek jų patiria nepageidaujamas reakcijas į maistą nėra tiksliai žinoma. Tačiau tiems kurie yra alergiški maistui, net pėdsakai alergeno gali sukelti tragiškas pasekmes.
Didžiausią problemą kelia maiste esančios baltyminės medžiagos. Daugiausia šių medžiagų turi pienas, kiaušiniai, žemės ir kiti riešutai, žuvys, vėžiagyviai, soja bei kviečiai, sezamo sėklos, lubinai. Visa tai sudaro 90% alergiško maisto. Teoriškai bet kuris maistas gali turėti alergenų.
Kokia Jūsų pareiga?
Kokios Jūsų pareigos, kaip turite planuoti darbą dirbant su alergenų turinčiais ir neturinčiais produktais