Įmonės planas:
- Sudaryti maisto įmonėje darbuotojų grupę RVASVT programai bei kitoms būtinoms programoms parengti ir prižiūrėti.
 - Aprašyti kiekvieną tvarkomą produktą saugos sveikatai požiūriu (maisto produkto sudėtis; reglamentuojami fiziniai ir cheminiai rodikliai; svarbūs apdorojimo būdai – karščiu, šalčiu, sūdymu, rūkymu ir t. t.; pakavimas; tinkamumo vartoti terminas; paskirstymo būdas).
 - Numatyti kiekvieno maisto produkto galutinius vartotojus, atsižvelgiant į labiausiai pažeidžiamas gyventojų grupes (vaikus, ligonius ir pan.).
 - Sudaryti kiekvieno maisto produkto tvarkymo etapų schemą.
 - RVASVT sistemos peržiūrėjimo ir tobulinimo medžiaga.
 - Būtinųjų programų, susijusių aprašų ir kt. dokumentų laikymo ir archyvavimo vietos.
 
Produkto aprašymas
Reikėtų pateikti visapusišką produkto aprašymą, įskaitant svarbią su sauga susijusią informaciją, pavyzdžiui:
- sudėtis (pvz., žaliavos, sudedamosios dalys, priedai ir kt.),
 - struktūra ir fiziko-cheminės savybės (pvz., kietas, skystas, želė, emulsija, drėgmės kiekis, pH ir kt.),
 - perdirbimas (pvz., kaitinimas, užšaldymas, vytinimas, sūdymas, rūkymas ir kt., ir kokiu laipsniu),
 - pakuotė (pvz., hermetiška, vakuuminė, pakeistos atmosferos),
 - saugojimo ir paskirstymo sąlygos,
 - privaloma galiojimo trukmė (pvz., „tinka vartoti iki datos“ ir „geriausias iki datos“),
 - vartojimo nurodymai, bet kokie taikytini mikrobiologiniai arba cheminiai kriterijai.
 
Technologinių operacijų sekos grafiko sudarymas (gamybos proceso aprašymas)
- Nepaisant pasirinktos formos, reikia iš eilės išnagrinėti visus proceso etapus,
 - įskaitant gaišatį etapo metu arba tarp etapų, nuo pat žaliavų gavimo iki galutinio produkto pateikimo į rinką – paruošimą, apdorojimą, pakavimą, saugojimą ir paskirstymą – ir pateikti išsamiai aprašytą technologinių operacijų sekos grafiką nurodant pakankamus techninius duomenis.
 
Galima pateikti tokius duomenis (nebūtinai jais apsiribojant):
- darbo patalpų ir pagalbinių patalpų planas,
 - įrangos išdėstymas ir savybės,
 - visų gamybos etapų seka (įskaitant žaliavas, sudedamąsias dalis ar priedus ir gaišatį etapo metu arba tarp etapų),
 - procesų techniniai parametrai (pirmiausia laikas ir temperatūra, įskaitant gaišatį),
 - produktų srautas (įskaitant galimą vienų produktų užteršimą nuo kitų),
 - švarių zonų atskyrimas nuo nešvarių (arba didelės ir (arba) mažos rizikos zonų).
 
Toliau išvardyti reikalavimai yra išankstiniai ir gali būti įtraukti į RVASVT sistemą:
- valymo ir dezinfekavimo tvarka,
 - higieninė įmonės aplinka,
 - darbuotojų maršrutai ir higienos praktika,
 - produkto saugojimo ir paskirstymo sąlygos.