Personalo įpročiai ir elgesys Copy

Tam tikri personalo įpročiai taip pat gali tapti taršos priežastimi

  • Rūkymas – negalima rūkyti maisto ruošimo vietoje arba su darbo rūbais. Bet koks rankų prisilietimas prie burnos gali rankas užteršti bakterijomis, nes jų burnoje yra labai daug. Taip pat pelenai gali nukristi ir patekti į maistą. Rūkymas taip pat gali sukelti kosulį.
  • Įpročiai: nosies, ausų krapštymas gali rankas užteršti bakterijomis.
  • Nagų kramtymas ar spjaudymasis. Gali užteršti tiek maistą, tiek rankas ir tapti kryžminės taršos šaltiniu.
  • Naudokite kaukes jei sergate kvėpavimo takų ligomis.
  • Reiktų vengti kosėti, ir čiaudėti virš maisto.
  • Draudžiama valytis nosį, akis ar ausis darbo vietoje.

Neleidžiama tvarkyti maisto bei įeiti į jokią maisto tvarkymo zoną, jeigu turite infekcinių žaizdų, odos uždegimų, ar opų, viduriuojate, vemiate ar atsirado pilvo skausmai. Į darbą galite sugrįžti praėjus 48 val. po paskutinio viduriavimo.

Minėtų simptomų turintis ir maisto versle dirbantis asmuo, kuris greičiausiai turės kontaktų su maistu, turi nedelsdamas pranešti maisto verslo operatoriui apie ligą ar simptomus ir, jeigu įmanoma, jų priežastis.

Reglamentas Nr.852

Personalo įpročiai ir elgesys-nosis
Personalo įpročiai ir elgesys-rūkymas

Draudžiama:

  • Nešioti papuošalus, tokius kaip žiedai, apyrankės, pakabukai ar laikrodžiai.
  • Rūkyti ir kramtyti gumą.
  • Liesti maisto produktus.
  • Dirbti su maisto produktais jei jūs neturite tinkamo tvarsčio ant žaizdos ir pirštinių.
  • Kosėti, čiaudėti ir kalbėti virš maisto.
  • Taip pat draudžiama ragauti maistą su pirštu.