Supaprastinti reikalavimai mėsos, žuvų, pieno gaminių ir pusgaminių patalpoms bei gamybai Copy

  • Gamybos patalpose gali nebūti dušo ir tualeto, jeigu jie yra įrengti šalia esančiuose pastatuose.
  • Patalpoms tinka medinės durys ir langai, jeigu jų paviršius padengtas lengvai plaunama ir dezinfekuojama danga (dažais).
  • Mėsos, žuvų, pieno žaliavai laikyti nebūtina įrengti atskiros patalpos, tam pakanka šaldytuvų, kuriuose palaikoma tinkama temperatūra.
  • Mėsos žaliavą galima laikyti ir sūdyti šaldytuve, esančiame mėsos išpjaustymo patalpoje, kurioje gali būti ir prieskoniams, maisto priedams, kitoms žaliavoms skirtos spintos.
  • Žaliavinio pieno šaldymo įrenginys gali stovėti pieno produktų gamybos patalpose.
  • Žuvų žaliavą galima laikyti šaldytuve, esančiame žuvų išpjaustymo patalpoje, kurioje taip pat gali būti prieskoniams, maisto priedams, kitoms žaliavoms skirtos spintos, čia žuvys gali būtis sūdomos ar įtrinamos prieskoniais.
  • Rūkyklas galima įrengti lauke, tačiau pervežimo metu svarbu apsaugoti mėsos, žuvų ar pieno produktus nuo užteršimo ir atmosferos poveikio.
  • Supakuotos žaliavos gali būti atvežamos ir pagaminti supakuoti produktai išvežami per tas pačias duris.
  • Nereikia atskirų patalpų šalutiniams gyvūniniams produktams (ŠGP) laikyti – užtenka turėti pažymėtą uždaromą konteinerį.
  • Nereikia atskirų patalpų pagamintiems, supakuotiems ir nesupakuotiems produktams saugoti.