PRIVALOMI HIGIENOS, SAUGOS, ATSEKAMUMO REIKALAVIMAI:
- Grindys, sienos, lubos – lengvai valomos ir dezinfekuojamos.
- Su maistu besiliečiantys paviršiai turi būti lygūs, dažnai plaunami ir dezinfekuojami.
- Patalpose svarbu užtikrinti kenkėjų (graužikų ir vabzdžių) kontrolę.
- Būtina įrengti tinkamą ventiliaciją ir apšvietimą.
- Kriauklės su karštu ir šaltu geriamuoju vandeniu, medžiagos rankoms plauti, džiovinimo bei higienos priemonės turi būti lengvai pasiekiamos.
- Žaliavos turi būti lengvai atsekamos – paženklintos ir su įsigijimo dokumentais, be to, būtina tvarkyti jų apskaitą.
- Ant fasuoto produkto būtina ženklinimo etiketė, kurioje reikia nurodyti gamintojo pavadinimą, adresą, sudedamąsias dalis, laikymo sąlygas, tinkamumo vartoti terminą.
NORITE ĮSIRENGTI NEDIDELĮ CECHĄ
- savo gyvenamosios vietos teritorinei VMVT pateikite prašymą,
- teritorinės VMVT inspektorių klauskite, kaip lengviau ir greičiau įsirengti reikalavimus atitinkančias patalpas.